Το iphone σύντομα θα αντιμετωπίσει μία πολύ σκληρή πραγματικότητα. Τον έντονο ανταγωνισμό των καινούριων έξυπνων συσκευών, τα οποία έρχονται για να μας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό.
Μέχρι τώρα όλες οι απόπειρες που έγιναν με σκοπό να χτυπήσουν την υψηλή ποιότητα και γκάμα λειτουργιών που προσφέρει ένα iphone, απο τους εκάστοτε ανταγωνιστές, έχουν πέσει όλες στο κενό.
Πολλοί απο αυτούς τους ανταγωνιστές έφεραν στο εμπόριο κάποια πολύ σπουδαία τηλέφωνα με τρομερά χαρακτηριστηκά, όπως μεγάλες κ υψηλής ανάλυσης οθόνες, δυνατούς επεξεργαστές και εντυπωσιακά λειτουργικά συστήματα. Στα περισσότερα συγκριτηκα το iphone σχεδόν πάντα υπερισχύει. Ακόμα κ η ίδια η αγορά δηλώνει την φανατική της προτίμηση στα Ιphone.
Ενδεικτικό όλων αυτών, είναι ότι στο τέταρτο 3μηνο του 2011 η Apple έκανε μεγαλύτερο τζίρο μόνο με τα Ιphone, απ’ ότι η Microsoft σε όλα της τα προϊόντα. Τί θα σταματήσει την τρομερή κυριαρχία του βασιλιά των smartphone;

Μη νομίζεται ότι οι ανταγωνιστές κάθονται άπραγοι, με σταυρωμένα τα χέρια. Ένα κύμα τεχνολογίας έρχεται να παρασύρει όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα, κάνοντας αισθητή την παρουσία του. Ένα γκρούπ απο super-phones ετοιμάζονται να κάνουν την εμφάνιση τους με δυνατότητες που υπερβένουν κατα πολύ αυτά που θεωρούμε σαν στερεότυπα ενός κινητού τηλεφώνου.

Σας παρουσιάζουμε κάποιες απο αυτές τις υπερβολικά ανώτερες συσκευές απο τα smartphone που έχουμε γνωρίσει εώς τώρα. Γνωρίστε τα super-phones  που έρχονται για να τινάξουν την κυριαρχία των Iphone στον αέρα :

Nokia 808 PureView

Απόλυτο feature: 41 megapixel camera!

41-megapixel σε κάμερα κινητού τηλεφώνου! Αν είναι δυνατόν! Μιλάμε για τη διαπλάσια απόδοση σε megapixels από την (πανάκριβη) Canon EOS 5D Mark II υπερ-φωτογραφική μηχανή, η οποία χρησιμοποιήτε αποκλειστικά απο επαγγελματίες φωτογράφους. Μεγαλύτερη απόδοση se megapixels και απο τους μεγαλύτερους παραγωγούς ταινιών στο Hollywood!

Βασισμένο σε Symbian το Nokia 808 PureView είναι ένα υπέρ-κινητό με κάμερα που παίζει απο μόνο του σε δική του κατηγορία. Αλλα δέν είναι ακριβώς αυτό που νομίζεται. Σε normal mode, όλα αυτά τα megapixels δέν χρησιμοποιούνται όπως σε μία κοινή φωτογραφική. Απλά η Nokia έχει αναπτύξει μία τεχνολογία  την οποία αποκαλεί PureView. Όταν συνδιάζετε με τον φακό f2.4  Carl Zeiss, η PureView αποδίδει εξωπραγματικά αποτελέσματα, με ποιότητα φωτογραφιών που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

Η PureView αποδίδει τον φωτισμό εφτά pixel σε ένα pixel, αποδίδοντας τέτοια λεπτομέρεια στην εικόνα, που απλά το αποτέλεσμα κόβει την ανάσα. Ή απλά μπορείτε να απενεργοποιήσετε το oversampling σύστημα της Pureview και να βγάζετε γιγαντιέες φωτογραφίες. Αν Από την άλλη δέ θέλετε να χρησιμοποιήτε μία κάμερα με μεγάλο φακό, μπορείτε απλά να κάνετε μεγένθυση στα pixels. Τέλος μπορείτε να τραβήξετε Full HD videos, το οποίο είναι απλά εξωφρενικό για κινητό τηλέφωνο.

Γι’ αυτούς λοιπόν, που θέλουν να τραβάνε τρομερές φωτογραφίες – και ποιός δε θέλει – το Nokia 808 Pureview αφήνει χιλιόμετρα πίσω το iPhone με megapixels που αποδίδουν πέντε φορές καλύτερη ποιότητα στην φωτογραφία και αρκετά πιό προχωρημένα τεχνολογικά χαρακτηριστηκά για να ολοκληρώσουν το πακέτο. Το περιμένουμε μέσα στον Μάιο γύρω στα 500€.

Samsung Galaxy Beam

Απόλυτο feature: built-in projector!

Το Samsung Galaxy Beam αντιπροσωπεύει το άγιο δισκοπότηρο των κινητών τηλεφώνων για όλους τους επαγγελματίες που κάνουν παρουσιάσεις εκτός έδρας αφού έχει ενσωματομένο projector.

Με τεχνολογία android και όλα τα χαρακτηριστηκά της ενσωματομένα, μετατρέπεται εύκολα την στιγμή που θα χρειαστεί σε projector 50 ιντσών πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια, κάνοντας την παρουσίαση σας άκρως επαγγελματική.

Και η χρήση του δέν είναι αυστηρά επαγγελματική.  Το τηλέφωνο μπορεί απλά να μετατραπεί σε μεγάλη οθόνη για οποιαδήποτε χρήση θέλετε εσείς. Είτε θέλετε να δείτε φωτογραφίες, video, τηλεόραση ή ταινίες.

Οι εκπρόσωποι της Samsung εγγυώνται οτι το Samsung Galaxy Beam είναι μακράν ανώτερο των iPhone. Το περιμένουμε μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι.

ASUS Padfone

Απόλυτο feature: Είναι τηλέφωνο, tablet και laptop σε ένα!

Τα Smartphone είναι πιό ισχυρά απο ότι ήταν τα tablets ή ακόμα και τα tablets πρίν λίγα χρόνια.

Το ASUS Padfone είναι και αυτό ενα smart phone mε ενσωματομένο Android. Αλλα με χαρακτηριστηκά που πραγματικά ξεφέυγει πολύ απο αυτά που γνωρίζαμε εώς τώρα. Συνδέετε με tablet το οποίο έχει το ίδιο μέγεθος με το iPad (10.1 inches). Μετά τη σύνδεση, το τηλέφωνο μετατρέπετε σε επεξεργαστή του multi-touch tablet.

Το Padfone εκμεταλεύετε τη νέα τεχνολογία του Android, Ice Cream Sandwich, το οποίο μπορεί απλά να μετατρέψει τις διαστάσεις προβολής κάνοντας το απο τη μία στιγμή στην άλλη tablet. Αν αυτό δέ σας εντυπωσιάζει, τότε προσθέστε και το πληρες πληκτρολόγιο απο το οποίο συνοδεύετε και έχετε σάν αποτέλεσμα ένα πλήρες λειτουργικό laptop. Σημειώστε, πως όλα αυτά υποστηρίζονται αποκλειστικά από το τηλέφωνο!

Πολλοί φίλοι των gadget είναι κάτοχοι ενός τηλεφώνου, ενός tablet και ενός laptop. Το combo τηλέφωνο έρχεται για να μας προσφέρει το πακέτο των τριών σε ενα. Η τιμή ακόμα δέν έχει ανακηνωθεί απο τν ASUS, αλλά όπως και να έχει με όλα του τα gadget ready, το τηλέφωνο θα είναι πιό προσιτώ στην τιμή απ’ ότι να αγοράζατε ένα iPhone, ένα iPad και ένα Macbook Air. Αναμένουμε και γι’ αυτό το ερχόμενο καλοκαίρι.

Lumigon T2

Απόλυτο feature: Λειτουργία αντιγραφής εντολών από οποιοδήποτε τηλεχειριστήριο

Ανακοινώθηκε απο την Lumigon επίσημα στην MWC 2012 το Lumigon Τ2, ένα smartphone me λειτουργικό Android με τεχνολογία ήχου Bang & Olufsen ICEpower.

Η πιο ενδιαφέρουσα λειτουργία του είναι οτι αντιγράφη εντολές απο οποιοδήποτε χειριστήριο συσκευής, έτσι ώστε να είναι δυνατή η χρήση του ως τέτοιο για τηλεοράσεις, συστήματα home theater κλπ. Θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στα τέλη Μαρτίου και σε τιμή €499.

Τα smartphone είναι έτοιμα να τινάξουν την αγορά στον αέρα και ν’ αλλάξουν πολλά απο αυτά θεωρούσαμε δεδομένα εώς τώρα. Τα iPhone έχουν κερδίσει την προτίμηση του ευρύ κοινού εδώ και αρκετό καιρό. Η νέα γενιά των υπερ-κινητών έρχεται να εξυπηρετήσει ανθρώπους με συγκεκριμένες ανάγκες και «εθισμούς». Η νέα γενιά θα βάλει πολύ ψηλότερα τον πήχη, το iPhone όπως το ξέρουμε, θα είναι πολύ δύσκολο να τα ανταγωνιστεί.

Όπως και να ‘χει πάντως είτε το iPhone κερδίσει ή χάσει, είναι ξεκάθαρο ότι νικητές μέσα απο αυτή την κόντρα είναι οι χρήστες – ειδικά αυτοί που είναι διψασμένοι για υψηλές αποδόσεις- γνωρίζοντας οτι θα κουβαλάνε όλες αυτές τις υπερ-αποδόσεις όπου πηγαίνουν, απλά μεταφέροντας τες στην τσέπη τους!